De reanimatiewagen of klinimobiel

Ambu 2000 beschikt over 2 compleet uitgeruste reanimatiewagens of klinimobiels.

Deze wagens worden gebruikt bij privé-ongevallen, Intensive-Care vervoer, beademde patiënten,… maar natuurlijk ook bij noodoproepen van een huisarts, rusthuis, ziekenhuis of particuliere personen. Verpleegkundigen aan boord voorzien aan alle noden die de patiënten kunnen gebruiken.

Alleen indien echt verantwoord(bij levensgevaar), kan er beroep gedaan worden op een arts via de Mug. Onze vervoeren worden totaal onafhankelijk van de dienst 100 verricht. D.w.z. dat de privé-personen het recht hebben om zelf hun eigen ziekenhuis of andere bestemming te kiezen. Kosten voor deze vervoeren kan men blijven (deels) recupereren via ziekenfonds/verzekering.

Inrichting

Deze ziekenwagens zijn voorzien van een onafhankelijke luchtvering, soms nodig voor een optimaal transport van de zieke persoon.

De wagens bevatten bovendien nog een beademingsapparaat, hartmonitor-defib(EKG), zuurstof(saturatie), bloeddrukmeting, spalken, aspiratiekoffer, brandwonden- en pediatrische koffer, infuus, spuitpomp, verband- en reakoffer,… nodig bij accuraat optreden.

Een schepbrancard is nodig om personen met rugletsels van de grond te tillen zonder deze te verplaatsen.
Een draagstoel gebruikt men indien de persoon van de bovenverdieping naar beneden gebracht dient te worden.

De micro-rea

Is een ambulance met bijna dezelfde inhoud, maar deze wagen is iets kleiner. Toch wordt het comfort van de patiënt behouden.