Als jonge, actieve medewerker van de destijds plaatselijke hulpdiensten uit Brakel-Lierde, kreeg Christophe Martens, zaakvoerder van “Ambu 2000”, in 1982 zijn eerste lessen in dringende hulp. Mede door een vakantiejob in het toenmalige St-Franciscusziekenhuis Opbrakel, besloot hij een opleiding te volgen als verpleegkundige in het Hoger Rijksinstituut voor Paramedische Beroepen te Ronse.
Na deze 3-jarige scholing genoot hij een supplementair stagejaar als reserve-onderofficier op de spoedgevallen van het bekende Militair Hospitaal in Neder-Over-Heembeek. Hier groeide het idee om een eigen professionele ambulancedienst op te richten in Lierde.
Na een intensieve voorbereiding startte Ambu 2000 bvba officieel op 6 april 1992.
De echtgenote van Christophe, Els De Nauw, een onderwijzeres uit Geraardsbergen, kwam in 1993 verdere steun verlenen als vennoot in de zaak. Zij volgde een opleiding als ambulancier DMH in het UZ Gent. In 1997 behaalde zij haar diploma in Oostende als bedrijfsleider voor privé- ambulancediensten.
Vanaf 2011 begon voor beide zaakvoerders een nieuw tijdperk! Met de nieuwe naam ‘MARDENA’ voorzien wij 3 ondernemingen die zelfstandig opereren vanuit hun eigen identiteit.Ambu 2000 blijft natuurlijk één van deze bedrijven.
Dankzij de bijzondere inzet van haar vakkundig personeel (verpleegkundigen en DMH-ambulanciers), groeide Ambu 2000 in korte tijd uit tot een gerespecteerde privé-ambulancedienst in de Vlaamse Ardennen, Denderstreek en Pajottenland.
Eind 2000 opende Ambu 2000 een bijkomende ambulancedienst in Ninove.
In 2004 werd ons bedrijf(eindelijk) erkend door de FOD Volksgezondheid voor de dienst 100 (erkenningsnr. 460) in Brakel en Lierde. Christophe en Els werden hiervoor, samen met andere ambulanciers DMH, ingeschakeld voor de dringende oproepen van de dienst 100. Wegens persoonlijke redenen staan wij sedert eind 2007 op non-actief bij deze dienst. De beslissing werd in samenspraak met beide zaakvoerders zelf genomen.

Historiek

Professionele service